Jaunrades konkurss “VISAS SKAŅAS IR MŪZIKA”
top of page

Jaunrades konkurss “VISAS SKAŅAS IR MŪZIKA”

Vakar, 22.februārī, Grobiņas Mūzikas un mākslas skolā norisinājās Dienvidkurzemes novada un Liepājas apkārtnes mūzikas skolu sadraudzības pēcpusdiena-jaunrades konkurss par tēmu “VISAS SKAŅAS IR MŪZIKA”. Konkurss notiek jau vairāk kā 10 gadus un tajā mūzikas skolu audzēkņi tiek aicināti pievērsties kompozīcijai, un radīt jaunus skaņdarbus par konkrētu tēmu.


Katru gadu konkursa žūrijā tiek aicināti Latvijā pazīstami komponisti. Šogad konkursu vērtēja divi radoši, pozitīvi un tēmai piemēroti komponisti, skaņu mākslinieki - Krista un Roberts Dinteri.


Pasākumā pulcējās audzēkņi no Pāvilostas Mūzikas un mākslas skolas, Priekules Mūzikas un Mākslas skolas, Piltenes Mūzikas skolas, Nīcas Mūzikas Skolas, Nīcas MS Rucavas mācību punkta, Aizputes Mūzikas skola.s un Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas.


Šī gada pasākuma tēma jaunos komponistus rosināja izzināt dažādas skaņas, trokšņus, netradicionālus instrumentus, kā arī dažādas instrumenta spēles un vokālās tehnikas. Katra kompozīcija spēja klausītājus pārsteigt un iepriecināt ar ko jaunu.


Pēc koncerta dalībnieki piedalījās radošajā mākslas darbnīcā, ko vadīja mākslas skolas skolotāja Biruta Ignatova un klavierspēles skolotāja Ilze Ziemele. Vēlāk pasākuma dalībniekiem un pedagogiem tika organizēta skaņu mākslinieces Kristas Dinteres meistarklase par tēmu "Vides skaņas un mūzika".


Saglabājot tradīcijas, arī šogad pasākuma dalībniekiem bija iespēja iegūt 3 galvenās balvas: Skatītāju simpātijas balvu, Dienvidkurzemes novada Izglītības pārvaldes Specbalvu un galveno balvu, ko piešķir uzaicinātie komponisti, Ceļojošo Jaunrades balvu.



KONKURSA REZULTĀTI:


Ceļojošā Jaunrades balva un DKN Izglītības pārvaldes Specbalva:

Marta Radomišķe ar kompozīciju "Ap-snieg-pulkstenis" (Nīcas Mūzikas skolas 6.klases audzēkne)


Skatītāju simpātijas balva:

Kārlis Gūtmanis ar kompozīciju "Rudens jūra" (Priekules Mūzikas un mākslas skolas 7.klases audzēknis)


Apsveicam!!!


PALDIES mūzikas skolu pedagogiem par atsaucību un ieguldīto darbu, kā arī ikvienam, kurš iesaistījās pasākuma organizēšanā! Uz tikšanos atkal nākamgad!



1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page